Veelgestelde vragen

Algemeen

 1. Vul eerst dit korte inschrijvingsformulier in.
 2. Na inschrijving ontvang je een automatische e-mail met een link. Activeer je account via de link.
 3. Ga in het lesrooster naar de les die je graag wil volgen en klik op de blauwe knop 'boek nu'.
 4. Aangezien je nog geen les tegoed hebt aangekocht, zal het systeem je de leskaarten en abonnementen voorstellen die geldig zijn voor de les in kwestie.
 5. Doe na de betaling je happy dance want je bent aangemeld! 🙂

 

Vul ook zeker je verjaardag in bij inschrijving, want in je verjaardagsmaand zit ik graag even met je samen voor persoonlijk yoga advies als je dat wenst. Kom je er niet uit met de inschrijving? Mail naar info@malvinayoga.nl.

De Algemene Voorwaarden van MalvinaYoga vind je hier. Deelname aan de lessen van MalvinaYoga betekent dat je akkoord gaat met deze voorwaarden.

Bij MalvinaYoga kun je vinyasa, hatha, yin yang, yin yoga of restorative yoga doen. Maar je kunt niet kiezen... 😉

Je kiest jouw yogales niet op basis van yogastijl maar op basis van thema. Dus hoe jij je wil voelen, bijvoorbeeld: ontspannend, feel good, helder en productief, etc... De yogastijl van de les wordt dan door Malvina bepaald aan de hand van het thema.

Als we bijvoorbeeld op zoek zijn naar focus, werkt hatha heel goed. Een echt feel-good moment krijg je het best door ademhaling met beweging te linken in een vinyasa flow. Vaak is een yogales opgebouwd uit meerdere yogastijlen.

Ga naar naar het lesrooster en kies de les met het thema dat je op dit moment het meest aanspreekt.

Malvina is geen yogastijl, maar mijn naam. En ik ben ook niet van plan nóg een yogastijl in de wereld te brengen, want het is nu al verwarrend genoeg😉

Toch heb ik bewust de yogastudio mijn (toch wel aparte) naam gegeven. En niet alleen omdat ik net als elke yogadocent een persoonlijk stijl van lesgeven heb.

Mijn unieke aanpak gaat verder. Want ook mijn lesrooster is anders dan bij andere yogastudio's. Je kiest je yogales immers niet op basis van yogastijl, maar op thema. Daarnaast zijn mijn lessen ook doorspekt van mijn overtuiging dat yoga het meeste invloed op je leven heeft als je het ook thuis doet.

Op dit moment is MalvinaYoga dus de meest logische naam voor de studio!

Lees hier mijn persoonlijk verhaal: Over Malvina.

Zeker! Er zijn 2 mogelijkheden om iemand MalvinaYoga cadeau te doen:

 • Schenk een tegoed bedrag deelbaar door 10. Wanneer de ontvanger van de cadeaubon zich inschrijft bij MalvinaYoga en de code op de bon naar me mailt, kan het tegoed gebruikt worden voor alle aangeboden producten (dus losse lessen, een strippenkaart of lesreeks).
 • Schenk een lesreeks. Zo'n lesreeks is een vast aantal lessen rond eenzelfde thema (zoals yoga tegen stress of yoga voor beginners).  Dit is een uiterst waardevol geschenk, want in een opbouwende lesreeks kun je ontzettend veel leren en groeien, méér dan bij losse lessen. Elke lesreeks verschilt qua startdatum, duur en tarief. Alle info vind je op de lesreeksen pagina.

 

Bij interesse, mail naar info@malvinayoga.nl en dan stellen we samen het perfecte cadeau samen.

Praktisch

Losse leskaart

 • Lange yogales (1 les)
 • Quickfix yogales (1 les)
 • Proefpakket (2 lessen)

 

Strippenkaarten

 • Yoga voor flexibiliteit (5 lessen)
 • Yoga voor beginners (7 lessen)
 • Yoga tegen stress (7 lessen)
 • Yoga nidra (5 lessen)

 

Abonnementen

 • Routine abonnement (4 lessen / maand)
 • Soul abonnement (6 lessen / maand)

 

Een meer uitgebreid overzicht van alle mogelijke leskaarten vind je op de tarieven pagina.

De lessen die over het algemeen iets pittiger zijn met veel beweging worden in het rooster aangeduid met een symbool. De rustige lessen met zachtige bewegingen herken je aan het tekentje.

Maar hoe intens een les werkelijk is, dat beslis jij eigenlijk...

Een rustige yin les kan mentaal heel uitdagend zijn. En in een actieve les kun je vaker rust nemen of de yoga houdingen 'afzwakken' zodat je niet over je grenzen heen gaat.

Bovendien kunnen sommige yoga beginners een houding aannemen waar een gevorderde al jaren op oefent. Dus beginners- en gevorderde yoga poses kunnen in elke les voorkomen.

Ik bied uiteraard steeds alternatieven en individuele hulp zodat je prima mee kan doen.

Iedereen heeft voorkeur voor een bepaalde yogastijl, ik ook! Maar we vermijden ook vaak de dingen die we eigenlijk het meest nodig hebben... Laat je dus leiden door de thema's en de lesomschrijvingen in het rooster.

Als je het echt belangrijk vindt te weten welke yogastijl(en) jouw volgende les omvat, kun je altijd even bij mij komen polsen in de les of via e-mail (inf@malvinayoga.nl).

Het overkomt iedereen... Sommige dagen zijn zo hectisch dat het echt niet lukt het begin van de les te halen. Als dat gebeurt, kom dan in stilte naar binnen en stoor de les niet. Je hoeft niet aan te bellen en je hoeft je niet te verontschuldigen.

Ga settelen op je mat en neem een paar diepe ademhalingen. Ik kom dan naar je toe voor individuele instructies zodat je snel mee kunt doen met de rest van de les.

Je kunt je aanwezigheid voor een les aanpassen in je momoyoga account. Dat kan tot 10 uur voor aanvang van de les. Als je later afmeldt of niet komt opdagen, krijg je het lestegoed niet terug.

De yogalessen zijn kleinschalig, dus je aanwezigheid kan het verschil maken of een les kan doorgaan of niet.

Als er iets uitzonderlijk gebeurt waardoor je super last-minute wil afmelden, bel dan 0642664579 (niet appen of sms'en).

Proeflessen

Bij MalvinaYoga kun je twee proeflessen volgen tegen een extra voordelig tarief. Met twee lessen krijg je een goed beeld van wat MalvinaYoga voor je kan doen.

 1. Vul eerst dit inschrijvingsformulier in.
 2. Ga naar de les in het rooster die je het meeste aanspreekt.
 3. Klik op boek nu
 4. In de lijst van mogelijke producten vind je 'proefpakket (2 lessen)'. Gebruik deze leskaart om af te rekenen.

Zolang je de proefpakket niet hebt gebruikt, blijft die staan in jouw productenlijst. Je kunt het proefpakket één keer aankopen. Daarna verdwijnt het uit de lijst.

Het proefpakket is 1 maand geldig, dus je dient je tweede les binnen de 30 dagen na je eerste les te volgen.

Zeker, de eerste maand van elk abonnement is proef. Afhankelijk van je abonnement heb je 4 of 6 yogalessen die je verspreid over de maand kunt volgen. Het tegoed tijdens je proeftermijn is geldig voor elke les op het rooster.

Merk je na een paar lessen dat het toch niet is wat je zoekt? Meld je dan af binnen de 25 dagen na start van je abonnement. Dan volgt geen tweede incasso.

Let op: het proeftermijn geldt alleen als je geen lesreeks volgt in de eerste 4 weken van je abonnement. Ben je meteen begonnen met een lesreeks, dan geldt een minimum abonnementstermijn van 4 maanden.

Een MalvinaYoga lesreeks is een vast aantal themalessen die je kunt volgen met een vast groepje mensen. Als je wil deelnemen aan een lesreeks moet je je dus inschrijven voor alle lessen van de reeks.

Een lesreeks duurt minstens 5 lessen. Dus een proefpakket van 2 lessen of een proefabonnement van 4 lessen is niet genoeg.

Bovendien is een proefles bedoeld om even te proberen. Met een lesreeks daarentegen maak je een commitment van enkele weken.

Wil je meteen beginnen met een lesreeks? Geen probleem! Gebruik dan je proefpakket voor een losse les als je lesreeks voorbij is.

Lesreeksen

Een lesreeks is een vaste reeks yogalessen rond een bepaald thema. Dit zijn thema's die je kunt volgen:

 • Yoga voor flexibiliteit (5 lessen)
 • Yoga voor beginners (7 lessen)
 • Yoga tegen stress (7 lessen)
 • Yoga nidra (5 lessen)

 

Kenmerken van een MalvinaYoga lesreeks:

 • Je volgt meerdere weken yogales rond een thema zoals stress of flexibiliteit.
 • Je schrijft je in één keer in voor alle lessen van de reeks.
 • Je doet de hele lesreeks met hetzelfde groepje mensen.
 • Je krijgt online extra info zoals diepgang op het thema, handige tips en optionele oefeningen voor thuis.

Alle lesreeksen komen afwisselend meerdere keren per jaar terug. Wanneer een lesreeks start is afhankelijk van de interesse en ruimte in het lesrooster.

Klik in het overzicht van alle lesreeksen op de reeks die jij interessant vindt om te ontdekken wanneer de eerstvolgende reeks start. Bijna elke maand een nieuwe lesreeks, soms zelfs twee.

De inschrijvingen voor een lesreeks gaan meestal ongeveer 3 weken voor de eerste les open.

Let op: niet iedereen wordt hiervan op de hoogte gebracht. Ik stuur een e-mail naar iedereen op de interesse lijst van de lesreeks in kwestie. Zij krijgen als eerste de kans om zich in te schrijven.

Heb je ook interesse in een bepaalde lesreeks? Op de pagina van jouw lesreeks kun zien wanneer je kunt starten. Hier kun je je ook aanmelden op de 'interesse lijst'. Dan krijg ook jij een e-mail zodra de inschrijvingen open zijn.

Hier vind je alle lesreeksen.

Als je een les uit een lesreeks mist, dan krijg je je lestegoed niet terug. Wel krijg je een video om thuis de les te doen. Je mist dus niets, alleen de gezelligheid van de studio les.

Mocht er iets uitzonderlijk gebeuren tijdens de lesreeks en je wil graag overleggen, mail of bel me gerust.

Als je niet meer wil of kan deelnemen aan een lesreeks die nog niet is begonnen, kun je kosteloos tot 10 dagen voor aanvang van de eerste les annuleren.

Bij annulering tussen 10 en 5 dagen voor aanvang van de startdatum van een lesreeks wordt 25% van de kostprijs in rekening gebracht. Bij annulering op de vijfde dag voor de startdatum van een lesreeks of later wordt 50% van de totale kostprijs in rekening gebracht.

Let op: je krijgt het betaalde lesgeld niet terug. Je tegoed omgezet in leskaarten voor losse lessen of de vervaldatum van het tegoed wordt verlengd tot de eerstvolgende lesreeks met hetzelfde thema.

Volg je eerste 2 yogalessen voor de prijs van 1

Voor beginners

O ja! Je hoeft niet lenig te zijn om yoga te beoefenen. Dat lijkt alleen maar zo door alle fancy yoga foto's op social media.

Elke beginner die in mijn studio is binnen gewandeld kan veel meer dan hij of zij denkt. Ik help je elke yoga houding te passen als nodig, zodat die ook voor jou comfortabel voelt en effect heeft. In de kleinschalige yogalessen van MalvinaYoga is hier tijd en aandacht voor.

En naarmate je vaker yoga doet, hoe meer flexibiliteit je ontwikkelt en hoe meer je jezelf verbaast!

Eigenlijk zijn de kleinschalige lessen van MalvinaYoga ideaal om te beginnen. Omdat er maximaal 4 deelnemer zijn per les kan ik iedereen individuele tips geven zodat alle houdingen voor iedereen haalbaar zijn.

Sommige lessen zijn weliswaar toch te complex of uitdagend voor beginners. Daarom schrijf ik in de lesomschijving in het rooster of de les interessant is voor een beginner of niet.

Informeer eventueel via e-mail (info@malvinayoga.nl) als je twijfelt. Ik help graag!

Tip: je kunt ook instromen met de lesreeks yoga voor beginners. Dan bouw je meerdere weken met een groepje van 4 yoga beginners aan een sterke yoga basis. Heel leuk en leerrijk! Deze lesreeks komt meerdere keren per jaar terug.

Eigenlijk hoef je helemaal niets mee te brengen, want alle matten en props zijn voorzien in de studio. Een flesje water of thermosmok met thee kan altijd, maar na de les voorzie ik altijd thee voor de liefhebbers.

Neem eventueel iets warms mee voor tijdens de eindontspanning (bvb. sokken en trui).

Voor een yogales doe je best comfortabele kleding aan die rekbaar is. Een (yoga)legging en T-shirt zijn ideaal. Als je vaker yoga gaat doen, zal je merken dat de ene T-shirt fijner mee stretcht dan de andere.

Als je overweegt om kleding te kopen, lees dan zeker deze tips voor betaalbare yogakleding.

Neem eventueel iets warms mee voor tijdens de eindontspanning (bvb. sokken en trui). Ook in de zomer is dat prettig want de studio heeft vloerkoeling.

Zeker, je bent niet de enige die ruimte wil. En corona heeft ook invloed gehad op onze persoonlijke bubbel.

Als een yogadocent een student aanraakt om te helpen, wordt dat een 'adjustment' genoemd. Er zijn 2 soorten adjustements:

 • Adjustments om extra lekker te kunnen ontspannen
 • Adjustments die je helpen om een betere houding te vinden

Vind je dit helemaal niets? Stuur me een e-mail vóór je eerste yogales, of laat het me weten aan het begin van de les. Ik zal dan geen adjustments geven tot je zelf aangeeft dat je er open voor staat.

Vragen over yoga

Ja, hoor. Tijdens yoga werk je niet alleen aan je fysieke lichaam, maar ook je energetische lichaam. Er is weinig wetenschappelijk bewijs voor, maar tijdens yoga kunnen blokkades in je lijf (energetisch en biologisch) doorbroken worden.

Hierdoor komen diep verborgen emoties naar boven, waarvan je soms niet wist dat je ze had (bijvoorbeeld enorme haat, diep verdriet, puur geluk,…). Dat kan best intens zijn. En als het dan net heel stil is in de les, voelt het niet goed te liggen snikken of woelen. Toch is het goed om het gewoon te laten gebeuren. De kleinschalige lessen van MalvinaYoga is een veilige plek om los te laten. Niets moet, alles mag.

Als je al lang yoga doet en dit is je nog nooit overkomen, is dat niet gek. Yoga werkt bij iedereen anders. We hebben allemaal een ander lijf, een ander verleden, een andere persoonlijkheid…

Dat kan zeker gebeuren. Als je bijvoorbeeld gevoelig bent voor migraine en je hebt lang geen yoga gedaan, dan is er kans dat je migraine opkomt na je eerste yoga lessen. Dit komt omdat de (eeuwenoude) yoga houdingen en geconcentreerde ademhaling ervoor zorgt dat je lichaam gifstoffen vrijgeeft.

En dat is goed! Maar dan moeten ze nog je lichaam uit. Dat kan door veel water te drinken (en eventueel goed te zweten). Als je vaker yoga doet, dan heb je steeds minder gifstoffen in je lijf en wordt de impact minder groot, of nihil.

Meer informatie lees je in de blog Yoga, the day after.

Ja hoor, dat is niet gek! De ene persoon merkt er niets van, de ander is na 24 uur nog steeds moe. En het heeft niets met de fysieke intensiteit van de les te maken. Yoga werkt ook op je energetisch lichaam (ook zonder dat je er bewust mee bezig bent). En in deze moderne wereld zijn we energetisch werk niet gewend...

Ik wou dat ik kon zeggen dat het beter wordt naarmate je meer yoga doet, maar in mijn geval is dat niet zo. Ik kan altijd tukken na een yogales, nog steeds na 5 jaar practice... Maar doet niets af van het plezier en de voordelen 😉

Meer informatie over vermoeidheid na yoga lees je in de blog Yoga, the day after.

Wat anderen van MalvinaYoga vinden