Hallo, mijn naam is Malvina!

Ik ben een Vlaamse van 1991 en woon met mijn vriend in het prachtige Gouda, meerbepaald Westergouwe. En ik ben helemaal wild van yoga.

Soms lijkt het wel een cult, zet 2 yogi’s samen en ze spreken over niets anders. Maar ik snap het. Yoga verandert je leven… Hoe vaker je het doet, hoe meer je begrijpt wie je bent als mens. Op de yogamat kom ik los van alle vooroordelen, verwachtingen en de sociale druk die permanent om mij heen hangen. Hoofd uit, hart aan.

Maar laten we het zweverige allure van yoga niet nóg meer opblazen.

Dat ‘veranderen van je leven’ gaat traag natuurlijk, maar het is wel wetenschappelijk te onderbouwen. Bijvoorbeeld hoe neurologische connecties in je brein veranderen door bepaalde yoga oefeningen. Andere ademhalingsoefeningen helpen je nieuwe reflexen te kweken.

Reflexen die mij, onhandige kluns eerste klas, al het leven gered hebben in het verkeer…

Voor iedereen is yoga anders, maar voor mij betekent yoga kracht. Ik heb letterlijk en figuurlijk spierballen gekregen van yoga. Mijn schouders staan trots en ik heb een ruggengraat dat één en ander kan dragen.

Maar het is niet altijd zo geweest.

Ik had meerdere jaren nodig om sterk in mijn schoenen te gaan staan, om mijn eigen beslissingen te maken, om positiever te denken,… Iedereen kon zomaar een loopje nemen met mij. Mensen lieten me dingen doen (en zelfs geloven) wat ik eigenlijk niet wilde.

Yoga heeft me de teugels gegeven om een sterke zelfverzekerde vrouw te worden.

Toen ik in 2015 naar Nederland verhuisde, begon ook mijn yoga avontuur. Toevallig rolde ik in een yogalesje in de sportschool en het raakte een snaar zodat ik bleef gaan, zonder dat ik eigenlijk wist waarom.

Nu weet ik wel waarom: de waterval van gedachten in mijn hoofd raasde minder hard tijdens een yogales. Soms werd het zelfs een rustig kabbelend meertje. En dat had ik al jaren niet meer gevoeld.

Maar ik heb ook vaak mijn wenkbrauwen gefronst in die eerste lessen.

Telkens wanneer de yoga docent begon over chakra’s en nadi, vroeg ik me af waar ik eigenlijk mee bezig was. Ik merkte dat yoga goed voor me was, maar ik had zoveel vragen. Vooral waarom?

Omdat ik meer wilde leren, volgde ik een opleiding in het yogahart van de wereld: India. Maar de vragen bleven. Waarom doen we deze zweverige visualiseringen? Ik moet loslaten maar hoe? Wat heb ik hieraan? Ik zag niet hoe dit een moderne vrouw met haar volle agenda en wereldse uitdagingen kon helpen.

En ik wilde al helemaal niet zomaar accepteren ‘dat ik het gewoon moest doen’.

Dus ik deed nog een westerse teacher training (na wat betere research) en dat was een schot in de roos! Ik ontdekte dat yoga wetenschappelijk onderbouwd is en ontelbaar veel technieken heeft waar je écht iets aan hebt.

Eindelijk ontdekte ik waarom yoga me goed liet voelen. En hoe het per persoon het nog beter kan.

Je las het al – ik deed de yogadocentenopleiding eigenlijk voor mezelf, om mijn eigen yoga practice te verdiepen. Maar toen dacht ik :

Wat als 5 jaar geleden een yogadocent me had kunnen helpen in mijn zoektocht?! Dan had het me niet al die jaren, vragen en centjes gekost om te kunnen genieten van het leven.

Daarom ben ik MalvinaYoga begonnen. Zodat jij geen opleidingen, kopzorgen of een lege agenda nodig hebt om met yoga te groeien, te ontspannen en te genieten! Als je nu nieuwsgierigheid of herkenning voelt, dan is MalvinaYoga iets voor jou.

Kies je eerste yogales in Gouda of doe meer yoga thuis met de deze leuke cursussen.

Liefs,

Malvina